Irány a KEK!

Egyetem

A Debreceni Egyetem futsalcsapata is részt vesz a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) március 6-7. között Budapesten.

A KEK célja, hogy erősítse a határokon átívelő magyar fiatalok közösségét, fejlessze és népszerűsítse a felsőoktatási sportéletet és a magyar labdarúgást, azon belül is a futsalt. Ezt az eszmeiséget képviselve a torna társrendezvényeit a szomszédos országok magyar egyetemista közösségei rendezik meg. A fővárosi tornát hatodik alkalommal szervezi meg az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE), valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC).

A kupán a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapata mellett két kolozsvári alakulat, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is megküzd a győzelemért. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek majd meg a tornán.

Idén először vesz részt a KEK-en a Brassói Transilvania Egyetem, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A magyarországi intézmények közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a Budapesti Műszaki Egyetem és az ELTE futsalosai lépnek pályára.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a KEK döntője előtt tartják az egyetemek legjobb cheerleadereinek országos döntőjét, ahol csinos pom-pom lányok látványos koreográfiával gondoskodnak a jó hangulatról, és szállnak harcba az országos bajnoki címért.

A torna kiemelt célja, hogy a résztvevő felsőoktatási intézmények csapatai, játékosai és a kilátogató nézők támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket.

A kupa programja és a jótékonyság akció részletei a KEK honlapján megtekinthetők.

unideb.hu