Virágkocsi a Főépület előtt

Egyetem

A Debreceni Virágkarnevál végeztével augusztus végéig az Egyetem téren még megtekinthető az intézmény virágkocsija.

A Debreceni Egyetem nyolcadik alkalommal indított virágkocsit a karneválon, míg a bicikllis felvonuláshoz első ízben, de máris a legnépesebb csapattal csatlakozott az intézmény.

Az előzetes regisztrációk alapján kétszázan tervezték, hogy nyeregbe pattannak augusztus 20-án korán reggel, és feldíszített kerékpárjaikkal előőrsként vezetik fel a menetet. A zuhogó eső miatt a csoportlétszám ugyan kicsit visszaesett és az egyetemi póló is új helyre került, de a széldzsekiken és esőkabátokon kívül viselve így is sok sárga „Debreceni Egyetem” feliratú felső hirdette a dolgozók és hallgatók kitartását. Volt a szívós önkéntesek között külföldi és hazai hallgató, bohócsapkás kislány, háromgyerekes család és egyetemi oktató is.

Ugyanilyen hősiesen kísérték a KülDEtés a jövőbe című virágkocsit a UD Cheerleaders pomponcsapat tagjai is. A csúszós, nedves idő ellenére is megbizonyosodhatott a közönség a fiúk és lányok ügyességéről. Akrobatikus elemekkel színesített produkciójuk alatt még a nézősereg is azon drukkolt, nehogy megcsússzanak a szaltók és ugrások közben a táncosok.

– Köszönet illet mindenkit, aki a rossz idő ellenére hősiesen helytállt és részt vett a Debreceni Virágkarneválon az egyetemi kompozíció kíséretében. A produkció értékéből ez semmit nem von le, az üzenetet – miszerint az egyetem innovatív gondolkodása a város kulturális és tudományos életében is megjelenik – így is sikerült átadnunk. Az ötlettől a megvalósulásig több százan dolgoztunk együtt a virágkarneváli megjelenésen – mondta Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rektori Hivatalának vezetője.

A 46. Debreceni Virágkarnevál nyertes virágkocsija a közönség szavazati alapján a Szent Anna Főplébánia “300 – Katolikus újjászületés” című kocsija lett. Az érdeklődők a karnevál után a hosszú hétvégén a Polgármesteri Hivatal épülete előtt tekinthették meg a virágkocsikat, köztük a Debreceni Egyetem kompozícióját. A Vissza a jövőbe film figuráit idéző alkotás augusztus 23-án reggel azonban átgördült a Debreceni Egyetem Főépülete elé, ahol a hónap végéig még bárki megcsodálhatja.

Az intézmény jövőre is indít kocsit a virágkarneválon, a kompozíció témájára már most várják az ötleteket a rektori.hivatal@unideb.hu e-mail címre.