EFOTT: a debreceni egyetemisták kedvezményes jegyet kapnak

Egyetem Party Zone

A Debreceni Egyetem a Testnevelési Egyetemmel együtt lesz a házigazdája idén a Velencei-tónál rendezett EFOTT-nak július közepén.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján a Debreceni Egyetem hallgatói a kulturális és civil programokért felelnek, míg Testnevelési Egyetem csapata az aktív kikapcsolódás jegyében a sportprogramokat szervezi a résztvevőknek. A fesztivál életében nemcsak az az újdonság, hogy idén két felsőoktatási intézmény együtt lesz házigazdája a rendezvénynek, hanem az is, hogy negyven évvel az indulás után az EFOTT felhagy a vándorélettel, és Velencében kap végleges helyszínt.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata változatos és gazdag programkínálatot ígér majd a fesztiválozóknak, hiszen az intézményben minden évben több ezer diák szórakoztatásáról gondoskodnak közösségi, kulturális és sportprogramjaikkal a szakestektől a gólyatáborokig, elsősorban a szorgalmi időszakban. Mindezt a tapasztalatot kamatoztatja a DEHÖK 25 fős szervezői csapata a nyári szünetben az EFOTT civil falujában, ahol mintegy száz szervezet képviselteti magát. A Debreceni Egyetem külön standdal is bemutatkozik, ahol a fesztiválhoz illően játékos feladatok által ismerhetik meg az érdeklődők hazánk egyik legnépesebb felsőoktatási intézményét. Az önkéntesek hónapok óta dolgoznak a találkozó előkészítésén, rajtuk kívül a Debreceni Egyetem számos hallgatója részt vesz a fesztivál lebonyolításában nyári munkásként.

A legjobb hazai együtteseken túl brit, holland, amerikai és ausztrál zenészek és DJ-k szórakoztatják majd a fiatalokat július 12-17. között Velencén. A zenei élmények mellett turisztikai és sportprogramokkal várják az érdeklődőket, akik nemcsak labdajátékokban mérhetik össze ügyességüket, hanem akár két keréken vagy sárkányhajón is.

Az EFOTT-ra a Debreceni Egyetem hallgatói kedvezményes házigazda hetijegyet válthatnak diákigazolványuk felmutatásával.

unideb.hu