Több mint 400 egyetem legjobbjai ellen küzdenek a debreceniek

Egyetem

A Debreceni Egyetemé a második legnépesebb magyar delegáció a 3. Európai Egyetemi Játékokon. Két héten át 45 ország legjobbjai versenyeznek.

Férfi kosárlabdában, valamint női és férfi 3×3-as kosárlabdában nevezett a Debreceni Egyetem a 3. Európai Egyetemi Játékokra, amit július 13-a és 25-e között Horvátországban, Zágrábban és Rijekában rendeznek. Ezen az eseményen – szemben az Universiadéval vagy a világbajnokságokkal – nem egyetemi válogatottak, hanem intézményi csapatok versenyeznek. Magyarország tíz felsőoktatási intézményéből neveztek sportolók, a második legnépesebb delegáció a Debreceni Egyetemé.

A DEAC férfi kosárlabdázói csapatban és 3×3-as versenyszámban is indulnak, a nők csak az utóbbi felállásban. A férfiak nehéz csoportba kerültek, a házigazda zágrábi, a bolognai, a tilburgi, valamint a würzburgi egyetemmel sorsolták össze őket. Első mérkőzésükön kikaptak a hollandoktól, a második, németek elleni találkozón viszont javítottak a debreceni egyetemisták. Magabiztos játékkal, 89-53-ra győzték le Nagy Ágoston tanítványai a Würzburg kosarasait.

A két hét alatt 885 egyetemi csapat mérkőzik meg összesen 23 sportágban. Az Európai Egyetemi Játékok történtében most először két kiemelt sportágban: úszásban és asztaliteniszben parasportolók is versenyeznek.

unideb.hu