Gyere be, hogy kimehess!

Egyetem
A nemzetközi lehetőségek expóját 22 szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó szervezet, továbbá az egyetem és a Tempus Közalapítvány képviselőinek tájékoztatói színesítették.

Immáron 18. alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága, valamint az Erasmus Student Network közösen a Külügyi Börzét kedden a Főépületben.

Az érdeklődők „Határtalan élmények” címmel rövidfilmeket, élménygazdag beszámolókat, valamint megannyi hasznos információt láthattak és hallhattak a külföldi részképzésekről, tanulmányutakról, szakmai gyakorlatokról, munkalehetőségekről, önkéntes és mobilitási programokról egyaránt.

– A Debreceni Egyetem jelenleg Magyarország legnagyobb egyeteme. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ide vonzzuk a külföldi hallgatókat. Legalább olyan fontos számunkra, hogy a mi hallgatóink is eljussanak külföldre, kint tudjanak tartózkodni tudományos intézetekben, illetőleg a szakmai gyakorlatot külföldi gyakorlóhelyen végezzék. Statisztikai adatok mutatják, hogy azok a hallgatók, akik diplomájuk megszerzése előtt hosszabb-rövidebb időt külföldi intézményeknél töltöttek, később jobb munkahelyeket találnak, jobban megtalálják helyeiket a munkaerőpiacon – mondta el az esemény megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

unideb.hu