Fizioterápiás kutatási módszerek átadása

Egyetem

A kutatás iránt elkötelezett gyógytornász hallgatók munkáját segítve tartottak előadást a Fizioterápiás Tanszék hallgatói és meghívott, gyakorló szakemberek kutatási és terápiás módszerekről november 15-16-án a Népegészségügyi Karon.
A gyógytornász hallgatók szakmai továbbképzése volt a célja a Fizioterápiás Tanszék által rendezett hallgatói tudományos módszertani konferenciának, amelyen a korábban már önálló kutatást végzett hallgatók, doktoranduszok, gyakorló gyógytornászok és egyetemi oktatók osztották meg tapasztalataikat, esettanulmányaikat mindazokkal, akik a későbbiekben saját vizsgálatok, tudományos diákköri pályamunkák készítését tervezik.

Veres Balajti Ilona tanszékvezető hangsúlyozta, hogy a Fizioterápiás Tanszék egyre több hallgatója kapcsolódik be a tudományos kutatásokba, így számukra fontos megismerni a hatékony és megbízható kutatási módszereket, hogy azokat alkalmazva képesek legyenek a bizonyítékokon alapuló tudományos kutatások megvalósítására, és eredményeik publikálására.
Az első alkalommal megrendezett módszertani konferenciából sorozatot terveznek, hogy folyamatosan tudják segíteni a Fizioterápiás Tanszék hallgatóinak tudományos előmenetelét.

A kétnapos rendezvényen négy szekcióban kínáltak új ismereteket a hallgatóknak, többek között a testtartás vizsgálatának lehetőségeit, a különböző életkorokhoz kapcsolódó prevenciós tevékenységeket és sportfizioterápiás módszereket is megismerhettek a hallgatók.

unideb.hu