Morális dilemmák a tudományban

Egyetem

A fiatal kutatók közösségének találkozási pontjaként közösen tartott konferenciát a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata. A hit és a tudomány kapcsolatáról értekeztek.
Morális dilemmák a tudományban címmel második alkalommal rendezett multidiszciplináris konferenciát a Debrecenben működő két felsőoktatási intézmény fiatal kutatói közössége. A szervezők célja, hogy a tradicionálisan erős szakmai-tudományos kapcsolatok és együttműködések ápolása mellett a város kulturális és tudományos életét még színesebbé, gazdagabbá tegyék a két felsőoktatási intézmény közös szakmai találkozója által.

A rendezvény megnyitóján az egyetemek tudományos rektorhelyettesei méltatták a konferencia ötletét, illetve a már elmúlt években elindult közös gondolkodás lépéseit, a szakmai kapcsolatok alakulását. Csernoch László és Baráth Béla Levente emellett kiemelte, hogy mennyire fontos a diákok egységessége Debrecenben, illetve a konferencia hagyományainak ápolására és folytatására bíztatták a jelenlévőket.

A hit és a tudomány kapcsolatáról húsz előadás keretében értekeztek a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem fiatal kutatói, az eseményről további részleteket a Hallgatói Önkormányzat weboldalán olvashatnak.

unideb.hu