Csaknem kétmilliárdból újítják fel a pécsi egyetem két emblematikus épületét

Egyetem

A Modern városok program csaknem kétmilliárd forintos forrásából újítják fel a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) a baranyai megyeszékhely városközpontjában található két emblematikus épületét – tájékoztatta az MTI-t a felsőoktatási intézmény pénteken, miután megkötötték a projekt kivitelezői szerződését.

A közlemény felidézte, hogy a kar oktatási tevékenysége a pécsi belváros több történelmi épületében zajlik, ezért időszerűvé vált egy nagy léptékű fejlesztés, “amely szem előtt tartja a hallgatók igényeit, elvárásait is”.

A PTE-ETK integrációját biztosító két emblematikus belvárosi épület újul meg: az egyetem vagyonkezelésébe került egykori megyei könyvtári épület és a Szepessy Ignác utcai ingatlan.

Előbbi átépítésére és bővítésére 16, míg az utóbbi felújítására 12 hónap áll a kivitelező rendelkezésére – írták, hozzátéve, hogy a tervezést a PTE Műszaki és Informatikai Kara jegyezte, a kivitelezéssel a Baranya megyei O és R Kft.-t bízta meg az egyetem.

A kommüniké a beruházás céljai között említi a telephelyi centralizációt, a legmagasabb szintű oktatási környezet kialakítását, a gyakorlati oktatás minőségének fejlesztését, valamint a hallgatói terek bővülését.

A magyar kormány a Modern városok program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t. Az egyetemfejlesztés célja az intézmény versenyképességének erősítése, oktatási és szolgáltatási portfoliójának fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.