200 üres állás a British Telecomnál

Gazdaság

A British Telecom (BT) hazánkban működő Európai Szolgáltató Központja alig több mint egy év alatt másfélszeresére növelte létszámát, így alkalmazottainak száma először érte el Magyarországon az 1500 főt.

A munkaerő felvételt az indokolta, hogy a növekvő üzleti volumennek és az új ügyfeleknek köszönhetően folyamatosan bővülnek a központ meglévő szolgáltatási területei, és az elmúlt időszakban négy újabb tevékenységgel is gazdagodott a szolgáltatás-portfóliója. A BT többek között Magyarországon hozta létre az IP alapú kommunikációs hálózatok tervezésével foglalkozó európai tudásközpontját. A bővülésnek köszönhetően a magyar regionális központ munkatársai a vállalat budapesti és debreceni irodáiból jelenleg már 17 különböző szolgáltatási területen több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak. A szolgáltatási területek közé tartozik többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások. „A magyar központ mára a BT nemzetközi üzletvitelének és mindennapi működésének fontos stratégiai bázisává vált, és hazánk egyik legnagyobb, legkomplexebb üzleti támogató központjává fejlődött” – mondta el Faragó Andor, az Európai Szolgáltató Központ ügyvezetője.

A központ évek óta tartó dinamikus fejlődése folytatódik: a következő 12 hónapban további 200 fő felvételét tervezik, főként műszaki, informatikai és az üzleti adminisztráció területén. Ennek érdekében a vállalat a debreceni és budapesti irodáit is bővíti. „Néhány héten belül újabb 100-100 fő befogadására alkalmas irodaterületet adunk majd át mindkét városban” – jelentette be az ügyvezető.

„A BT hazai tevékenysége egy olyan szektorban zajlik, amelyben a magyar munkavállalók teljesítménye világszínvonalú. Ez is bizonyítja, hogy a BT kiváló döntést hozott akkor, amikor európai regionális szolgáltató központját hazánkba telepítette. Ezen döntéséhez nagyban hozzájárult többek között a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által kezdetben nyújtott munkahely-teremtési támogatása. „A BT folyamatos beruházásaival már több mint 1500 munkahelyet teremtett Magyarországon és növekedésünk a közeljövőben is folytatódik” – tette hozzá Faragó Andor.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke kiemelte: „Magyarországon ma már közel 100 szolgáltató központ működik, több mint 36 000 embert alkalmazva, ami jól mutatja a szektor fontosságát és a magyar munkavállalók kiemelkedő felkészültségét. A BT a hazai SSC szektor egyik leginnovatívabb és legmeghatározóbb szereplője. Éppen ezért a HIPA szívből örül a BT hazai növekedésének, és üdvözli a vállalat jövőre vonatkozó terveit, hiszen az új befektetők Magyarországra vonzása mellett az is az ügynökség kiemelt feladata, hogy ösztönözze az országban már jelenlévő vállalatok növekedését és újabb beruházásait.”

A BT-ről

A BT a világ egyik vezető, kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló cége, amely több mint 170 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Fő tevékenységei közé tartozik a globális hálózati informatikai szolgáltatások és helyi, országos és nemzetközi távközlési szolgáltatások biztosítása otthoni, munkahelyi és mobil felhasználásra, szélessávú, televíziós és internetes termékek és szolgáltatások, valamint konvergens fix/mobil termékek és szolgáltatások biztosítása.  A BT üzleti tevékenysége alapvetően öt területet fed le: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale és Openreach.

A 2015. március 31-ével záródó évre a BT csoport kimutatott bevétele 17 979 millió font volt, amelyből az adózás előtti kimutatott nyereség 2 645 millió font.

A British Telecommunications plc (BT) a BT Group teljes tulajdonú leányvállalata, amely gyakorlatilag a BT Group valamennyi üzletét és vagyonát felöleli. A BT Group plc-t a londoni és New York-i tőzsdén is jegyzik.

További információkért látogasson el a www.btplc.com oldalra.

 

A HIPA-ról

A magyar kormány annak érdekében, hogy még hatékonyabba elősegítse a külföldi működőtőke Magyarországra áramlását, a HITA jogutódjaként létrehozta a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA), mely a rendszerváltás óta az első kizárólagosan befektetésösztönzéssel foglalkozó kormányzati háttérintézmény. A HIPA hatékonyabb működéssel, koncentrált, proaktív munkával folytatja a potenciális befektetők felkutatását és Magyarországon megvalósuló beruházásaik elősegítését, valamint after care tevékenységével elősegíti reinvesztíciós terveik megvalósítását. További információ: www.hipa.hu