Hajdúszoboszló is sok vendéget vár a hosszú hétvégére

Gazdaság

Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb úti célok szálláshelyei derült ki a trivago.hu szállásár-összehasonlító portál adataiból. A kikapcsolódni vágyók körében a belföldi települések közül a főváros, Eger, valamint a fürdővárosok iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Az MTI-nek pénteken elküldött összeállítás szerint az utolsó pillanatban foglalóknak nincs könnyű dolga. A szálláshelyek telítettsége a népszerű városokban rendkívül magas, a trivagón elérhető szállásokat figyelembe véve Budapesten 90 százalékos, Egerben 98 százalékos, Hajdúszoboszlón 84 százalékos a foglaltság, Visegrádon és Egerszalókon pedig már csak néhány szoba elérhető.

A legtöbbet Egerszalókon, Visegrádon és Hévízen költenek szállásra, ahol az átlagos ár a portálon egy éjszakára, két emberre 28-29 ezer forint. A pécsi szállások között ezzel szemben jóval kevesebbért, átlagosan 16 ezer forintért foglalhatnak a hosszú hétvégére a magyar vendégek. Budapesten 20 500, Egerben 21 400, míg Hajdúszoboszlón 23 600 forint volt az átlagos szállásár.

Azok között, akik rövid külföldi kiruccanást terveznek, Prága, Róma és Bécs a legnépszerűbb, de sok keresés irányul Párizs, London és Krakkó szálláshelyeire is a trivagón. A legtöbbet, átlagosan több mint 40 ezer forintot Velencében és Londonban hajlandók fizetni a szállásért a magyar utazók, míg Krakkóban vagy az ugyancsak népszerű Zakopanéban 20 ezer forint körüli az átlagos ár.