Fejek hullottak a meghamisított Orbán-interjú miatt

Gazdaság

Többek között a Hajdú-Bihari Napló korábbi főszerkesztő-helyettese, Zajácz D. Zoltán is áldozatául esett annak a cikkhamisítási botránynak, ami a napokban történt a Pannon Lapoknál.Orbán Viktor egy titokzatos kritikusa a megjelenés előtt átírogatta a miniszterelnök Fejér Megyei Hírlapnak adott interjúját – szúrta ki a 444.hu.
orban_interju

Négy helyen írt bele a szövegbe. Vastaggal szedtük azokat a mondatokat, melyeket Orbán nem mondott, de az újságban megjelentek.

„… és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”

„A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”

„Azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

„… mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET

A Pannon Lapok a meghamisított karácsonyi Orbán-interjú miatt több munkatársát elbocsájtotta – tudta meg a Veszprémkukac.hu.

A híroldal értesülései szerint

azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a Fejér Megyei Hírlap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek.

Zajácz D. Zoltántól, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjétől „közös megegyezéssel” váltak meg, továbbá elbocsátják Földesi Gábort, a veszprémi Napló digitális menedzserét is.

Zajácz D. Zoltán 2007-2008-ban főszerkesztő-helyettesként vezette a Hajdú-Bihari Naplót.

Azt már kiderítették, hogy  nem a fehérváriak hekkelték meg a saját lapjukat, az interjú szövegébe a veszprémi Napló egyik gépéről írtak bele.

A felmondások oka a lap hitelének rontása és hanyagság.