Nem zárják be a debreceni menekülttábort

Helyi hírek

Noha május 18-án, Orbán Viktor debreceni látogatásán szóba került, hogy a Sámsoni úti menekülttábort „nem fejleszteni kell, hanem be kell zárni”, a Népszabadság információi szerint a bezárás jelenleg nincs tervben. 

A hosszú ideje túlzsúfolt menekülttábor megítélésén sokat rontott a júniusban kipattant zavargás, ahol a tábor lakói civilek biztonságát is veszélyeztették.

A lap megkeresésére a debreceni városháza arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat a magyar államtól csak a volt „tankúsztató” területét igényelte meg, amely a menekülttábor után, a Hajdúsámson felé vezető úton található. A hivatalban hozzátették: „a város vezetésének elsődleges célja, hogy a menekülttábort megszüntessük, az ingatlan hasznosítása a tulajdonló magyar állam feladata, az önkormányzatnál erre a kérdésre vonatkozóan nem született még döntés”.

A Nol.hu megkereste a bevándorlási hivatalt is, ahol azt válaszolták, hogy „a debreceni befogadóállomás megszüntetésének kérdése jelenleg nincs napirenden, ezért az ezzel összefüggő további kérdéseire sem tud a hivatal érdemben válaszolni”.

 

Videó a menekültek rendbontásáról

Kik állhatnak a menekültáradat mögött?