Csalók házalnak a Vöröskereszt nevében Debrecenben

Helyi hírek

Visszaéltek a Vöröskereszt nevével Debrecenben – jelent meg a hír a megyei szervezet honlapján. Mégsincs ok aggodalomra: Hajdú-Bihar megyében nem csengetnek be otthonokba vöröskeresztesek azért, hogy gyűjtsenek, sem más okból. Nyilvánosan, szervezetten kérnek adományt.

Vöröskeresztesnek adta ki magát egy nő a napokban, és így próbált bejutni egy idős hölgy otthonába Debrecenben, a Múzeum utcában. Szerencsére az idős hölgynek gyanús volt, hogy ily módon kér tőle adományt a karitatív szervezet, és nem engedte be a nőt, aki ezután újabb és más újabb okot keresett, hogy bejusson. Szerencsére sikertelenül.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete bejelenti, hogy nem gyűjt házalásos módon, és kéri a megye lakóit, hogy azoknak az ismeretlen embereknek, akik ily módon kérnek pénzt, ne adjanak adomány, és semmiképpen se engedjék be őket otthonaikba.

Meghirdetik a gyűjtéseket 

A Vöröskereszt nyilvános helyszíneken (köztereken, bevásárlóközpontokba) és munkahelyeken, a megye vöröskeresztes irodáiban gyűjt. Minden akcióját meghirdeti, és az illetékesekkel megszervezi, engedélyezteti.

A megyei szervezet kéri, hogy bárki, akit otthonában keres fel magát vöröskeresztesnek kiadó ember, és megpróbál bejutni, az hívja a rendőrséget, majd jelezze a történteket a 52/513-427-es telefonszámon vagy a Simonffy utca 44. szám alatti vöröskeresztes irodában. Ezeken az elérhetőségeken munkatársak, önkéntesek neve is ellenőrizhető.