Újabb épület, ahol nem tartózkodhatunk “életvitelszerűen”

Helyi hírek

Módosításra került a város közterületének rendjével, használatával és hasznosításával kapcsolatos helyi előírásokról szóló 28/2010 (VII. 14.) önkormányzati rendelet. A közrend és közbiztonság, közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében pontosításra kerültek Debrecen közigazgatási területének azon részei, ahol jogellenes az életvitelszerű közterületi tartózkodás. Rögzíti emellett a rendelet a közterület hasznosítási szerződések megkötésének feltételeit, illetve módosítja az annak 1. mellékletében szereplő díjtáblázatot.

A közgyűlés döntése alapján a Nagyállomás felvételi épületegyüttesének úgynevezett B épületével egészül ki a helyi egyedi védelem alatt álló épületek listája, illetve módosult Debrecen Megyei Jogú Város településszerkezeti tervének megállapításáról szóló 124/2001. (VI.21.) Kh. határozat, valamint Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2003. (V.23.) Kr. rendelet.

A júliusi közgyűlésen tárgyalt – a Nemzetgazdasági Minisztériummal a TOP 6. fenntartható városfejlesztés prioritásának végrehajtási feladatai tárgyában kötött – megállapodás szükségessé tette az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítását, melyet a közgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadott.