Sörünnep a Nagyerdőn

Gasztro Helyi hírek

Cseh sörünnep Debrecenben a Nagyerdőn.

Augusztus 13-tól 21-ig a sört kedvelőknek érdemes felkeresniük a Nagyerdőt, hiszen a Békás tónál ekkor rendezik meg az 5. Cseh Sörkertet. Martin Imre, a rendezvény szervezője elmondta lapunknak, hogy több mint 30 cseh sörgyár lesz jelen a debreceni rendezvényenk, sörgyáranként legalább 3-4 fajta sörrel, így bőven 100 felé emelkedik majd a választék.
A rendezvény beleillik a hazai trendekbe, hiszen Magyarországon jelenleg is sörforradalom zajlik. Ennek jegyében a sörkerten találkozhatunk a debreceni házisörrel, de több kisebb sörfőzde is jelen lesz majd.
Külön izgalmas lesz, hogy az idei rendezvény vendégországa Belgium. Martin Imre ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy érdemes lesz a belga sörökkel vigyázni, hiszen ezeknek az alkoholtartalma úgy 8 százaléktól kezdődik, így “könnyen el lehet érni a talajszintet” – viccelődött.
A karneváli hét kísérendezvényén 2 színpadon minden nap különböző programok, koncertek lesznek, illetve ha a sok sör mellé megéheznénk, akkor ennek csillapítására is lesz lehetőségünk a Nagyerdőn.