Regisztráltassa kerékpárját

Helyi hírek Rendőrség

A „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi program és a „BikeSafe” program  keretében  regisztráltassa kerékpárját Debrecenben.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2016. december 7-én délelőtt 9 órától 12 óráig a „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi program keretében Debrecenben a Sas utca 2.sz. alatt található Vagyonvédelmi Irodában várják azokat az érdeklődőket, akik ingyenesen szeretnék regisztráltatni kerékpárjukat.

Az érdeklődők önkéntes adatközléssel nyilatkoznak kerékpárjuk és saját adataik tekintetében. Az általuk kitöltött adatlap tartalmazza a tulajdonos adatait, elérhetőségét, a kerékpár vázszámát és a beazonosítást segítő egyéb adatokat (típus, márka, szín, felszereltség, stb.)

A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

 

A regisztrációhoz, kerékpárján kívül, feltétlenül hozza magával személyigazolványát, esetlegesen a vásárlás tényét tartalmazó számlát, blokkot, adásvételi szerződést.

 

A regisztráció során a rendőrök lefényképezik a kerékpárt, a tulajdonos pedig kap egy hologramos matricát, valamint egy igazoló kártyát is.

 

A program keretén belül a Sas utcai irodában vagyonvédelmi tanácsokkal is szolgálnak az érdeklődőknek.