Tovább nőtt a Debrecen Airport utasforgalma

Gazdaság Helyi hírek

2017 januárjában 9%-kal többen, mintegy 19160-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a Debrecen Airporton valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

Debrecen Airport 2016. január 2017. január Változás
Utasforgalom (fő) 17 600 19 160 +9%

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es januári eredményeket örömmel foglalta össze:

“A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizzair és a Lufthansa City Line utasforgalmának stabil növekedésének köszönhető. 2016. óta már Európa 5 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak. A jelenlegi és a márciusban induló új Tel Aviv és a visszatérő Malmö járatoknak köszönhetően idei évben jelentős turistaforgalom növekedést prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Növekedni fog a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága. A vendéglátóhelyek ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban.

Az idei évben is lesz új menetrendszerinti járata a Debrecen Airportnak hiszen 2016. március 26-tól indul az első Európán kívüli Wizz Air is járat Debrecenbe heti 3 alkalommal Tel Avivból, Izrael fővárosából. Nyáron a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba, Görögországba és Bulgáriába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek.

2017-ben elkezdődnek azok az infrastrukturával összefüggő beruházások (ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányitott légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés kiépítése) amellyekel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.”

A Wizz Air menetrendszerinti járatai:

London-Luton(Egyesült Királyság)                – napi járat ill. heti 10-szer a főszezonban   

Eindhoven(Hollandia)                                   – heti 2-szer ill. heti 3-szor a főszezonban                               

Milánó-Bergamo(Olaszország)                   – heti 2-szer                                          

Párizs-Beauvais(Franciaország)                   – heti 2-szer                                           

Tel Aviv(Izrael)                                           – heti 2-szer (2017. március 26-tól) ÚJ JÁRAT          

Malmö(Svédország)                                     – heti 2-szer (2017. március 27-tól) ÚJRA INDULÓ JÁRAT      

A Lufthansa City Line menetrendszerinti járata:

München(Németország)                           – hétfő/szerda/péntek