Rács mögött a kerekesszékes rabló és társai

Helyi hírek

A Mohácsi Járásbíróság a 2019. május 21. napján tartott előkészítő ülésen A.D.A. elsőrendű vádlottat és F.R. harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében, míg P.R. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében, garázdaság és zaklatás vétségében mondta ki bűnősnek. A bíróság ezért A.D.A. elsőrendű vádlottat 2 év 7 hónap, P.R. másodrendű vádlottat 3 év, F.R. harmadrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre és mindhárom vádlottat 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint  a vádlott három fiatal férfi 2018. november 12- én, az esti órákban, pénzszerzési céllal mentek el a sértett férfi mohácsi lakóházához, ahol az elsőrendű vádlott a sértettől az ablakon keresztül kért pénzt. A sértett a vádlottakat elküldte, ekkor az elsőrendű vádlott a lakóház bejárati ajtaját berúgta, az ott álló sértettet a szobába, az ágyra lökte, közben a tolókocsival közlekedő harmadrendű vádlottat a másodrendű vádlott a házba betolta. A vádlottak pénzt követeltek a sértettől, majd kutatni kezdtek a lakásban és amikor a sértett fel akart állni az ágyról, visszalökdösték. Miután nem találtak pénzt a vádlottak, a harmadrendű vádlott utasítására fabrikettet, dohányt, dezodort és cigarettát – összesen 6.578 forint értékben – tulajdonítottak el, a rongálással pedig 8.500 forint kárt okoztak.

Az előkészítő ülésen a vádlottak bűnösségüket beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, míg az ügyész fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fent, így az ítélet még nem jogerős.

https://pecsitorvenyszek.birosag.hu