Ádáz küzdelemben egy debreceni kisdiák – Segítsünk!

Kultúra

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár harmadik alkalommal hirdette meg “Álomút” című rajzpályázatát. Összesen több, mint kétezer általános iskolás gyermek küldte be pályaművét.

A szakmai zsűri már kiválasztotta az öt kategória győzteseit (1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek), akik az 5000 Ft-os vásárlási utalványon kívül az osztályukkal együtt elutazhatnak a Magyar Közút Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe. Rajtuk kívül – a zsűri döntése alapján – a legjobb 52 rajz jutott be a Facebook oldalukon keresztül lebonyolódó szavazásra, ezen rajzok alkotói közül kerül ki a közönségszavazás győztese.

A verseny döntőjébe egyedüli debreceniként Végh Eszter jutott be, aki a Petőfi Sándor Általános Iskola 3.c osztályába jár.

A képre itt lehet szavazni >>

2016. február 8-án, hétfőn 10 óráig várják a társaság Facebook oldalán a lájkokat a rajzokra. A legtöbb kedvelést kapott pályamű készítője és osztálya szintén egy osztálykirándulást nyer Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

A kategóriák és a közönségszavazás győztesének nyereménye tartalmazza a nyertes osztályának Kiskőrösre, a Közúti Szakgyűjteménybe történő buszos oda-vissza utaztatását, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” című film főszereplő úthengerével is.

A kategóriagyőzteseken és a közönségszavazásra bejutott alkotásokon kívül további 140 pályaművet is díjaznak, illetve 10 iskolai tanárt is jutalmazunk a gyerekek pályázásának támogatásáért. Eredményhirdetésre a közönségszavazás lezárása után kerül sor várhatóan február második felében.

A közönségszavazást követően a kategóriák legjobb alkotásait is közzétesszük a Magyar Közút honlapján.