Migránsnak nézték a helyiek a temetőlátogatásra érkezőket Kömlőn

Ország

A Heves megyei Kömlőn a helyiek szinte mindenkit, még egy falubelit is menekültnek néztek mindenszentekkor, egy nem messze keletkezett tarlótüzet is nekik tulajdonítottak. Végül a polgármester tett rendet.

A temetőbe érkezett idegeneket nézték menekültnek a Heves megyei Kömlőn a helyiek, sőt, még egy falubelit is annak hittek mindenszentek előestéjén. A pletyka annyira beindult, hogy egy a közelben keletkezett tarlótüzet is a menekülteknek tulajdonítottak.

 

heol.hu cikke szerint “számtalan bejelentés érkezett a település polgármesteréhez a napokban, hogy helyi lakosok illegális bevándorlókat véltek felfedezni a falu több pontján is.”

A polgármester a rendőrökkel és a polgárőrökkel karöltve utánajárt az eseteknek, majd a Facebookon írt egy bejegyzést, hogy nincs ok a pánikra.

“Mint tudják, Mindenszentek és halottak napja alkalmából sok idegen ember érkezik a temetőbe gyertyát gyújtani és megemlékezni. Ki autóval, ki pedig tömegközlekedéssel, gyalogosan” – olvasható többek közt a bejegyzésben.

A heol.hu cikke szerint “valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat”, és nézhették az elhunytjaikhoz érkezőket menekültnek.