Kiskorú ellen követett el szexuális erőszakot két férfi, letöltendőt kaptak

Ország

Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy fiatalkorú és egy felnőtt férfit, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött áldozata ellen szexuális erőszakot követett el. Az ítélet nem jogerős – közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a nap folyamán kihirdetett ítélet szerint a fiatalkorú férfi és felnőtt társa tizennyolcadik életévét be nem töltött ember ellen “azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak” bűntettét követte el. Ezért a fiatalkorú elsőrendű vádlottat két év hét hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a felnőtt másodrendű vádlottat hét év fegyházbüntetésre ítélték. A törvényszék felmentette a vádlottakat a személyi szabadság megsértésének bűncselekménye alól – tették hozzá.

A tényállás szerint a fiatalkorú, javítóintézeti nevelés alatt álló elsőrendű és a büntetett előéletű másodrendű vádlott 2016 októberében, míg a kiskorú sértett az év decemberében került az Aszódi Javítóintézetbe. Közölték: 2017. augusztus 4-én este az elsőrendű vádlott és a sértett beszélgetett, később hozzájuk csatlakozott a másodrendű vádlott is. A vádlottak elhatározták, hogy az éjszakás felügyelőtől elloptak egy Chemotox flakont, mivel be akarták lélegezni a rovarirtó gázát. Az elsőrendű vádlott ellopta a flakont és vádlott-társával szívták a gázt, amelytől mindketten elbódultak. Ezután a vádlottak egy törülközővel hátrakötötték a sértett kezeit, egy másikkal a száját kötötték be, majd ököllel ütni kezdték a fejét, valamint egész testén rugdosták.

A kiskorú sértett bántalmazását hamarosan abbahagyták, de nem engedték elmenni, sőt, “szexuális bűncselekmények végeztetésére” kényszerítették. Ezt követően a vádlottak újra szívtak a flakonból és megint ütötték, rúgták, valamint meg is fenyegették a kiskorú sértettet, hogy ha beszélni mer a történtekről, újból megverik. A vádlottak szóltak az ügyeletes felügyelőnek, hogy hívjon mentőt a sértetthez, mert szívott a rovarirtó flakonból. A sértett félelmében a bűncselekményeket csak több mint egy hónappal később jelezte írásban a javítóintézet vezetésének.

Az ítéletről az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette a döntést, a másodrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést.

Az ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék.