Mentő

Hatéves kisfiú mentette meg édesanyja életét Balatonszabadiban

Ország

Egy talpraesett hatéves kisfiú a hívásfogadó operátor, a mentők és a rendőrség ügyeletesének együttműködésével saját édesanyja életét mentette meg.

A gyermek pár nappal ezelőtt Balatonszabadiból azzal hívta fel a 112 segélyhívó számot, hogy édesanyja nagyon rosszul érzi magát; csak fekszik az ágyon, remeg, és semmire sem reagál. Lakcímüket nem tudta megmondani, ezért a Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa segítő kérdéseivel próbálta megtudni a fontos részleteket. Arra kérte a rémült gyermeket, hogy a szomszédban kérjen segítséget egy felnőttől.

A fiú végül megmondta a település és az utca nevét, a házszámot azonban nem tudta. Az operátor közben összekapcsolta a hívást a mentőszolgálat és a rendőrség területileg illetékes ügyeletével. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában szolgálatot teljesítő rendőr kérdésére a gyermek a házuk színének megadásával és az udvaron látható tárgyak megnevezésével próbálta segíteni a címre tartó egységeket. A fiú végül átment a szomszédba, és átadta a telefont egy nőnek. A közben megérkező járőrök, majd a mentők stabilizálták az édesanya állapotát, aki gyermeke okos viselkedésének, és a készenléti szervek gyors együttműködésének köszönhetően már otthonában lábadozik.