Fának ütközött és kerítést tört az ittas vezető

Rendőrség

A Püspökladányi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Attila sápi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2014. november 20-án 14 óra körüli időben a gyanúsított gépjárművével közlekedett Sáp, Szabadság utcában, ahol nem megfelelően választotta meg a sebességét, ezért az útról lehaladt és érintőlegesen nekiütközött egy fának, majd kitörte egy ingatlan kerítését és a jármű a ház udvarán megállt. A rendőrök az esetről történt bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 36 éves sofőrt. A járőrök M. Attilával szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A rendőrök megállapították, hogy a helyi lakos vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett.

A nyomozók később gyanúsítottként hallgatták ki M. Attilát, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, amelyet az igazságügyi szakértői vizsgálat is alátámasztott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.