Kerékpárvázat lopott

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást egy 17 éves fiúval szemben, aki egy lopott kerékpárvázzal sétált az utcán, amikor igazoltatták.

A balmazújvárosi rendőrök 2015. február 17-én 10 óra 50 perckor Balmazújváros, Kodály Zoltán utcán igazoltattak egy helyi lakost, aki egy kerékpárvázzal sétált az utcán. A fiú a rendőröknek nem tudott elszámolni a váz eredével, ezért őt bűncselekmény gyanúja miatt a városi rendőrkapitányságra előállították. A fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elmondta, hogy a kerékpárvázat a szomszédjában lakó férfinál látta meg az udvaron és úgy gondolta, hogy arra a sértettnek nincs szüksége. A fiú ezért két héttel később átment a szomszéd ingatlanára és ellopta a vázat, amivel éppen egy helyi MÉH telepre tartott, amikor a rendőrök igazoltatták.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.