Bűnmegelőzési továbbképzés Pécsett

Rendőrség

A képzésen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei vettek részt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon 2019. február 5-én megtartott képzés során elsőként Oppé László, a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára tájékoztatta a jelenlévőket a tanács terveiről, és arról, hogy a tanács munkáját a főkapitányság részéről dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője segíti.

Ezt követően dr. Solt Ágnes PhD, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa a gyermekbántalmazással kapcsolatban tartott előadást a témában dolgozó mentorok, és családi összekötő tisztek részére.

A képzés során a Somogy, Tolna, és Baranya megyét érintő Útjelző program részleteit is ismertették a szakemberekkel, amelyet március és április hónapokban rendeznek meg a kapitányságokon.

Monostoriné Vass Anikó rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense elmondta, hogy a megye bűnmegelőzési szakemberei rendkívül aktívan vesznek részt a bűnmegelőzési programok megvalósításában.

Végül a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól dr. Molnár István Jenő rendőr alezredes tájékoztatta a megjelenteket a tanács 2019-es terveiről, majd az építészeti bűnmegelőzés alapelveiről, és rendőri szerepéről tartott előadást a résztvevőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.