E.On ellenőrnek adta ki magát, letartóztatták

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2019. május 8-án elrendelte egy kisvejkei férfi letartóztatását egy hónapra kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége, illetve ennek kísérlete és csalás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított, magát villanyszerelőnek, illetve az E.ON ellenőrének kiadva több településen családi házakba ment be, ahol az ott lakó sértettek figyelmét elterelve kutatni kezdett és pénztárcát, a benne lévő készpénzzel és iratokkal vagy készpénzt tulajdonított el, illetve a sértett hiszékenységét kihasználva villanyszerelési díjat kért, ezzel összesen több, mint 300.000 forint kár okozott a sértetteknek. További két cselekményével akkor hagyott fel, amikor két sértett azt kérte, hogy igazolvánnyal igazolja magát, a gyanúsított ekkor az ingatlanokat elhagyta.

A gyanúsított többszörösen, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű, e cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól – figyelemmel a cselekmény jellegére is – hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozata ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

Forrás: https://pecsitorvenyszek.birosag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.