Lezárult a kokainkereskedő ügye

Rendőrség

A droglabort is működtető férfi elleni eljárásban a rendőrök megküldték az ügyészségnek a nyomozás iratait.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást az 55 éves Sz. István ellen. A férfi tavaly augusztusi elfogását megelőzően különböző kábítószereket – kokaint, amfetamint, illetve MDMA-t – értékesített Budapest-szerte.

A KR NNI nyomozói 2018. augusztus 11-én éppen drog eladása közben érték tetten a vásárlót és a kereskedőt, akinek a ruházatában további kiporciózott kokaint találtak. A rendőrök több Sz. Istvánhoz köthető helyszínen tartottak kutatásokat és összesen 1663,89 gramm kokaint, 317,48 gramm amfetamint, valamint további kisebb tételekben ugyanilyen fajtájú, illetve MDMA-t tartalmazó anyagokat foglaltak le. Egy a férfi által bérelt X. kerületi helyiségben egy kompletten felszerelt droglabort is felszámoltak a nyomozók.

Az eljárás során lefoglalt kábítószerek együttesen több tízszeresen haladták meg a jelentős mennyiség alsó határát. A KR NNI munkatársai a nyomozásban a kereskedő több korábbi vásárlóját is beazonosították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló Sz. István gyanúsítottal szemben folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat 2019. május 23-án átadták a Fővárosi Főügyészségnek.