Hétvégi sportsikerek

Sport

A DEAC nyerte az egyetemi futball derbit. A férfi kosarasok győzelemmel, a futsalos lányok pedig döntetlennel kezdték a bajnokságot.
Az 1970-es évek elején játszott utoljára egymás ellen bajnoki találkozót két egyetemi alakulat, úgyhogy sporttörténelmi focimeccs helyszíne volt péntek este az Egyetemi Sporttelep: a DEAC látta vendégül az újonc DASE gárdáját a megye I-ben. A DEAC-os fiúk már egészen korán, a 7. percben megszerezték a vezetést Csörgő Krisztián révén. Három perccel később meg is duplázta előnyét a Sáfár-legénység: Posta Norman cselezgetett a tizenhatos jobb sarkánál, majd okosan a hosszú alsóba helyezett. A fordulás után egy valamivel dominánsabb DASE futott ki a pályára, de újabb gólokat a második félidőben is a “hazaiak” szereztek. Az 54. percben Csörgő Krisztián duplázta meg góljainak számát egy lapos ballábas lövéssel, majd a lefújást megelőző percekben Kökényesi Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé egy bődületes átlövéssel. A 4-0-s eredménnyel a DEAC átvette a vezetést a megyei premier liga tabelláján.

DEAC – DASE 4-0

Egy tucat gólt lőtt a DEAC II.

A Hajdúszovát SKE együttesét fogadták a megyei másodosztályú bajnokság negyedik fordulójában Katona László tanítványai. Az ellenfél cserejátékos nélkül érkezett a szombati találkozóra, majd egy korai sérülés miatt emberhátrányban játszotta végig a találkozót. A debreceni egyetemisták a létszámfölényt és a jelentős tudásbeli előnyt kihasználva mindkét félidőben hat-hat góllal terhelték riválisuk kapuját, így tizenkét gólos győzelmet arattak.

DEAC II. – Hajdúszováti SKE 12-0 (6-0)

Itthon tartottak egy pontot a futsalos lányok

Remek küzdelmet hozott a szombat délutáni bajnoki nyitómeccs a Sporttudományi Oktatóközpontban. A DEAC NB 1-es női futsal gárdája már 2-0-ra is vezetett az Airnergy együttese ellen, de a fővárosiak végül egyenlítettek. Az iksz a szakvezetés szerint igazságosnak tűnik, bár a szemtelenül fiatal játékosokból álló DEAC talán közelebb állt a diadalhoz.
– Igazságos pontosztozkodás volt, de a játék képe alapján kis szerencsével nyerhettünk volna. Az első játékrészben egészen jól játszottunk, a másodikban azonban picit elfogyott az erő. A padon ülők egyelőre keveset tudtak hozzátenni a játékhoz, ezért az alapjátékosok a végére fejben és fizikálisan is elfáradtak. Ennek ellenére egy kis rutinnal meg tudtuk volna nyerni a meccset. A kapuban debütált Katona Barbi, aki nagyon tehetséges kapus. A kapott gólokról nem tehetett és többször is rutinosan avatkozott közbe – értékelt Sólyom Attila edző.

DEAC – Airnergy 2-2

Győzelemmel nyitottak a férfi kosarasok

Kilencpontos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB 1/B-s bajnokság 1. fordulójában Nagykőrösön. Szoros első félidő után a hazaiak többször is vezettek, de a végére a debreceniek megrázták magukat és érvényesítették a papírformát. A záró felvonásban öt percig nem kaptak kosarat és egy remekbeszabott 10-0-s rohammal megnyugtató előnyre tettek szert. Hiába küzdött emberfelettit az újonc, végül csak kozmetikázni tudta az eredményt. A DEAC hozta a kötelezőt, így bizakodva várhatja a következő, az ősi rivális Nyíregyháza elleni rangadót.
– Jól kezdtünk, viszonylag hamar megnyugtató előnyre tettünk szert, de a végig nagy lelkesedéssel küzdő hazai csapat az első félidei extra dobóteljesítményével teljesen nyílttá tette a küzdelmet. A fordulás után védekezésben agresszívabbak lettünk, így már nem jöttek az extrák a nagykőrösiektől és egy kritikus pillanatban bemutatott 10-0-s rohanással eldöntöttük a találkozót. Gratulálunk a szimpatikusan küzdő és a meccs nagy részében remekül játszó hazaiaknak – mondta Ferenczi Tamás vezetőedző.

Nagykőrösi Sólymok KE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71-80

unideb.hu