A norvég bajnokot is legyőzte a Győr a női kézilabda BL-ben

Sport

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-29-re legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton.

 

A magyar csapat továbbra is veretlen tétmérkőzésen a mostani idényben.

Eredmény,

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló:

Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 33-29 (19-14)

———————————————————–

a Győr gólszerzői: Hansen 8, Brattset 7, Görbicz 6, Groot 4, Pintea, Tomori 2-2, Oftedal, Kristiansen, Puhalák, Bódi 1-1

A hazaiaktól a brazil Euarda Amorim és a norvég Nora Mörk hiányzott sérülés miatt.

Az első félidőben eleinte jól tartották magukat a vendégek, de a címvédő remek játékkal, Görbicz Anita vezérletével a hetedik perctől fokozatosan növelte előnyét, és a szünetben már öt találattal vezetett.

A 36. percben, kilencgólos győri előnynél végképp úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs, de a vendégek egy 7-1-es sorozattal felzárkóztak (25-22), mivel ebben az időszakban védekezésben és támadásban is hatékonyabbnak bizonyultak.

A magyar csapat vezetőedzője, Danyi Gábor időt kért, és bár ennek köszönhetően csapata elmozdult a holtpontról, Linn Jörum Sulland góljaival a norvég bajnoknak ezt követően is volt egy 3-0-s szériája. A hullámzóan alakult mérkőzésen ismét a győriek kézilabdáztak jobban, majd az utolsó két gólt a skandinávok dobták, így a magyar együttes szoros csatában hozta a forduló előtt elvárt győzelmet.

A Vipers legeredményesebb játékosa Linn Jörum Sulland volt nyolc góllal.

A győriek legközelebb február 23-án, a román CSM Bucuresti otthonában lépnek pályára a BL középdöntőjében, ugyanazon a napon a Ferencváros a német Thüringer HC csapatát fogadja Érden.

 

korábban:

Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-25 (10-10)