Meghalt Udo Ulfkotte

Világ

56 éves korában elhunyt Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt külpolitikai szerkesztője és haditudósítója.

Magyar Nemzet információi szerint a Udo Ulfkotte szívrohamban halt meg pénteken.

Udo Ulfkotte utolsó nyilvános beszédét egy Pegida-tüntetésen mondta. Sokat foglalkozott a bevándorlás kérdésével, a Spiegel szerint többnyire jobboldali populista eszméket terjesztett, amelyekkel szította az idegenellenességet. Állítása szerint a nők 60 százaléka fél, amikor elhagyja az otthonát.

A 888.hu nekrológja szerint egyik legismertebb könyve, a “Megvásárolt újságírók”, amelyben arról ír, hogy a német és az amerikai titkosszolgálat aktívan jelen van a nyugati médiában. Olyannyira, hogy több újságírónak is külön fizetnek azért, hogy a NATO-t és egyéb szervezeteket jó színben tüntessék fel. Ulfkotte szerint, aki ellenvéleményt fejt ki, az könnyen pénz és állás nélkül találhatja magát.

Udo Ulfkotte az egész bevándorlási válságot egyfajta háborúként értelmezi, de míg a háborúkat korábban katonákkal és ágyúkkal vívták, ma már láthatatlan fegyverekkel, mint amilyen a menekültáradat. Jelenleg egy kétfrontos háború részesei vagyunk Európában, a Közel-Keletről és az Afrikából érkező migránsokat célirányosan migrációs fegyverként használják fel, akik Ulfkotte szerint hosszú időre tönkreteszik majd a gazdaságilag termékeny európai államokat.