Japán hallgatók számára is indul kurzus a Pécsi Tudományegyetem téli egyetemén

Magyar és külföldi – mások mellett kifejezetten japán – hallgatók vehetnek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) téli egyetemének februári és márciusi online programjain – közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Egészségügyi mérnököket is képeznek ősztől a Pécsi Tudományegyetemen

Egészségügyi mérnök képzés indul szeptemberben a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), a program a műszaki és informatikai megoldások orvostudományi alkalmazási lehetőségeinek keresésére épül – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló képzéseire

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, hétfőtől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve hétfőn az MTI-vel.

Debreceni Egyetem

Számos új eredményt hozott az orvoslásban a Szegedi, Debreceni, Pécsi és Semmelweis Egyetemek közös “Live Longer” programja

A gyomor-bélrendszer, szív, ér- és vázizom eredetű betegségekben szenvedők gyógyítását, életkörülményeinek javítását és a betegségek korai felismerését is segítik a Live Longer program eredményei. A Szegedi, a Debreceni, a Pécsi és a Semmelweis Egyetemek 3 évvel ezelőtt indították a közös kutatási projektet, amely néhány hete zárult. Az Európai Szociális Alapból és a hazai költségvetési előirányzatból […]

Antibakteriális kesztyűt fejlesztett egy manufaktúra és a pécsi egyetem

Antibakteriális bőrkesztyűt fejlesztett a Karma Pécsi Kesztyű családi manufaktúra és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Invisible Pro nevű termék hatékony megoldást kínál a kórokozók legyőzésére – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.