Folyamatosan szűrik az örökletes rákbetegségben szenvedők családtagjait a PTE Klinikai Központjában

Az egész országból felkereshetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) onkológiai központját azok, akiknek családjában előfordult daganatos megbetegedés, és tartanak a rák öröklődésétől – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A Pécsi Tudományegyetem lett a NKA élvonalbeli csapatainak főtámogatója

 A Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia (NKA) megállapodása értelmében az oktatási intézmény lesz a főtámogatója utóbbi felnőtt férfi és női élvonalbeli csapatának. A 2023/2024-es szezonnak mindkét gárda NKA Universitas Pécs néven vág neki – közölte a PTE csütörtökön az MTI-vel.

Az ELTE kutatói megállapították, hogy különleges vasfelvétel zajlik a káposztafej belsejében

A színtestek vasfelvételének fényhiányos mechanizmusa hasonlít a fotoszintézis által támogatott folyamatra – derült ki az ELTE kutatóinak vizsgálatából, amelynek eredményei a Frontiers in Plant Science szaklapban jelentek meg.

Szeged, búza, Gabonakutató Nonprofit Kft., termőföld, mezőgazdaság, termesztés, gabona, időjárás

Egyre többen választják az agrár felsőoktatást

Egyre népszerűbb az agrár felsőoktatás, amit igazolnak az idei felvételi eredmények is – közölte az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, az Oktatási Hivatal által működtetett felvi.hu adatai alapján első helyen 4764 diák jelentkezett agrár képzési területre, közülük pedig 4082 fő kezdheti meg szeptembertől tanulmányait, ami több mint 28 százalékos bővülést jelent a korábbi évhez képest – […]