Szorosabbra fűzi együttműködését a pécsi egyetem és a Szent Rafael-kórház

A régió egészségügyi ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem, a közép-európai orvos-egészségtudományi képzés, kutatás meghatározó felsőoktatás intézménye elmélyíti oktatási-betegellátási együttműködését a Zala Megyei Szent Rafael Kórházzal – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

A Pécsi Tudományegyetem képzőművészeti képzést indít ősztől Sepsiszentgyörgyön a Sapientiával partnerségben

A Pécsi Tudományegyetem ősztől képzőművészeti képzést, festőművészet és szobrászat szakokat indít Sepsiszentgyörgyön a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel (EMTE) partnerségben – jelentették be kedden a két egyetem illetékesei online sajtótájékoztatójukon.

Képzések indulnak a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós technológiájú nyomtatási és vizualizációs központjában

Mindenki számára nyitott képzések indulnak abban a háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási és vizuális központban, amely a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán létesült a közelmúltban – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Kétharmadával több a külföldi hallgató a magyar egyetemeken

Az országhatáron túlról nézve is egyre vonzóbbak a hazai felsőoktatási intézmények – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán, hozzátéve: a Fokozatváltás a felsőoktatásban stratégia kiemelt célként kezeli a magyar egyetemek nemzetközi szerepének, kapcsolatainak megerősítését. A külföldi hallgatók száma a 2013-as 23 ezerhez képest már a tavaly zárult tanévben megközelítette a 2023-ra […]

PTE: eredményesen alkalmazhatók a gyermekkori csonttöréseknél a felszívódó rögzítések

A csonttörést vagy ízületi sérülést szenvedő gyermekeknél eredményesen alkalmazhatók a felszívódó implantátumok, amelyek a fémekhez hasonlóan stabil rögzítést biztosítanak – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kedden az MTI-vel.

Energiahivatal: a fiatalok szemléletformálása érdekében született megállapodás Baranyában

Közös akciókkal a fiatalok szemléletformálásában kíván aktívan részt venni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egy, a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) és a Baranya Megyei Önkormányzattal (BMÖ) kötött együttműködés keretében.