A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal kiírta az Ujvári diplomadíj-pályázatot

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (SZTNH) huszadik alkalommal hirdeti meg az Ujvári János diplomadíj-pályázatot a felsőoktatásban végző hallgatók számára. A kiírás szerint az idei tanévben diplomázó pályázók öt témában nyerhetnek pénzjutalmat és ingyenesen vehetnek részt szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos képzéseken.

Péntekig ki kell költözniük a kollégiumokból a magyar hallgatóknak

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást – tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). Csütörtök este a HÖOK közölte: a szaktárca a kollégiumok elhagyását várja el és nem a teljes kiköltözést.

Röntgen

Digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán

Egy 932 millió forintos pályázat részeként beszerzett új digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán, amelynek köszönhetően a hasonló fekvőbeteg-ellátó egységek közül a pécsinek lett a legmodernebb radiológiai részlege Magyarországon – tájékoztatta az Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-t.

Államtitkár: a pécsi egyetem országos hivatkozási ponttá vált a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) országos hivatkozási ponttá vált a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban: az intézmény számos innovációt indított el és fejlesztéseket generál azok segítségével – közölte a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, a baranyai megyeszékhelyen.