Debrecenben is sokan letették az autót

Helyi hírek

Debrecenben 2014. szeptember 20-án a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Polgárőrséggel és a Közlekedés Biztonságáért Alapítvánnyal együttműködve részt vett a város önkormányzata által megszervezett autómentes napi rendezvényen.

A programon a balesetmegelőzési bizottság munkatársai két helyszínen is várták a több száz érdeklődőt, akik a Nagyerdei Kultúrpark KRESZ parkjában gyakorolhatták a szabályos kerékpáros és gyalogos közlekedést, míg a Nagyerdei körúton rendőrök és polgárőrök segítségével kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai 2014. szeptember 22-én az illetékességi területükön, Hajdúsámsonban, Nyíradonyban és Vámospércsen rendeztek programokat az autómentes nap alkalmából. A rendőrök a reggeli órákban az iskolák környékein látták el baleset-megelőzési tanácsokkal a kisiskolásokat és szüleiket, míg a nap folyamán, több helyszínen kerékpáros ügyességi pályával, KRESZ tesztekkel, motoros szimulátorral várták a lakosságot. A rendezvény keretein belül a rendőrkapitányság az önkormányzattal együttműködve biciklitúrákat is szervezett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a társszervekkel együttműködve 2014. szeptember 22-én a belvárosban, a Hősök terén rendezett autómentes napi rendezvényt. A rendőrök baleset-megelőzési tanácsokkal és szórólapokkal látták el a részt vevőket. Az autó nélkül érkezők  számos, színes programon próbálhatták ki KRESZ tudásukat és a közlekedésben szerezett gyakorlati ismereteiket.