Éjszakai járatok szilveszterkor

Helyi hírek

Szilveszterkor éjszakai villamos- és autóbuszjáratok könnyítik a hazajutást a debreceniek számára.

December 31-én, csütörtökön az autóbuszok, trolibuszok és villamosok tanszüneti illetve munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Az Auchan vásárlói járatok ezen a napon délelőtt, a pénteki menetrendnek megfelelően szállítanak utasokat. A Segner tértől 12 óra után, az Auchan áruháztól pedig 12.30-kor indul az utolsó járat A1-es jelzéssel.

A 44R jelzésű járatok 20 óra után nem közlekednek. A reptéri járatokhoz kapcsolódó villamos járatok viszont járnak.

Szilveszter éjszakáján a Kossuth téri rendezvények miatt 20 órától üzemzárásig a menetrend szerinti villamos járatok (az éjszakai illetve a reptéri járatokhoz kapcsolódó villamos járatok kivitelével) nem tudnak teljes körforgalomban közlekedni, így az alábbi forgalmi rend lép életbe:

20 órától a Kossuth téri rendezvények végéig a Szent Anna utca és a Kálvin tér megállóhelyek között mindkét irányban a villamosközlekedés szünetel, emiatt a villamosok több szakaszban közlekednek.

1-es villamos
Belső körön: Nagyállomás – Szent Anna utca – Nagyállomás szakaszon
Külső körön: Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér szakaszon.
A külső körön a járművek 8 percenként követik egymást.

2-es villamos:
Belső körön: Nagyállomás – Szent Anna utca – Nagyállomás szakaszon
Külső körön: Kálvin tér – Doberdó utca – Kálvin tér szakaszon.
A külső körön a járművek 8 percenként követik egymást.

A folyamatos közlekedés biztosítása érdekében a Nagyállomás – Tanítóképző Főiskola – Nagyállomás viszonylatban 1V-2V viszonylatjelzéssel villamospótló autóbusz fog közlekedni 20 órától 23 óráig 10 perces követési idővel az alábbi útvonalon:
Nagyállomás – Petőfi tér – Piac utca – Széchenyi utca – Tisza István utca – Hatvan utca – Bethlen utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Kossuth utca – Piac utca – Petőfi tér – Nagyállomás

A járatok az útvonalon lévő alábbi autóbusz megállóhelyeken vesznek fel utasokat:
Nagyállomás – Petőfi tér – Piac utca – Debreceni Törvényszék – Hatvan utca – Kölcsey Központ (Bethlen utca) – Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) – Tanítóképző Főiskola – Burgundia utca – Csokonai Színház – Kistemplom – Petőfi tér – Nagyállomás
A Nagyállomásnál a fel- illetve leszállás a 46-os autóbusz megállóhelyein történik.

Éjfélt követően, a Kossuth téri rendezvény után, az alábbi éjszakai járatok közlekednek:

00.30-kor induló járatok:
• a Nagyállomás megállóhelyről indul egy 2-es villamos
• a Kistemplom megállóhelyről egy autóbusz indul a 18Y-os viszonylaton a Széna tér irányába és onnan vissza a Nagyállomásig,
• a Kistemplom megállóhelytől egy autóbusz indul a 47Y-os viszonylaton a Vadász utca irányába és onnan vissza 47-es viszonylaton a Nagyállomásig

00.40-kor induló járatok:
• a Nagyállomás megállóhelyről indul egy 1-es villamos
• a Csokonai Színház megállóhelytől egy autóbusz indul a 25-ös viszonylaton a Veres Péter utca irányába és onnan vissza a Vincellér utcáig,
• a 35-ös és 36-os autóbuszok összevont útvonalán egy autóbusz indul a Debreceni Törvényszék megállóhelyről.
Az összevont járat útvonala: a Debreceni Törvényszék megállóhelytől a 35-ös járat útvonalán halad a Felsőjózsai utcáig, majd a Gönczy Pál utca – Bocskai István út – Tokaji utca – Templom utca – Alsójózsai utca – vissza a 36E járat útvonalán a Segner térig.

Január 1-jén, pénteken valamennyi autóbusz, trolibusz és villamos a munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekedik.

A 44R jelzésű járatok csak 8.17-től közlekednek. A reptéri járatokhoz kapcsolódó villamos járatok közlekednek. A Nagyállomásról 13.10-kor és az Airport Debrecen megállóhelyről 14.25-kor induló 44R jelzésű járat nem közlekedik.

Január 2-án, szombaton valamennyi autóbusz, trolibusz és villamos a szabadnapi rend szerint jár.

Január 3-án, vasárnap a munkaszüneti menetrendnek megfelelően alakul a járatok közlekedése.

Január 4-én, hétfőn áll vissza az eredeti menetrend, amikor is az autóbuszok trolibuszok és villamosok a tanítási időszak, munkanapi menetrendnek megfelelően közlekednek.