Jogerős Ítélet Sikkasztás Bűntette Miatt Indult Büntetőügyben

Helyi hírek

A Pécsi Járásbíróság a 2019. december 4. napján megtartott előkészítő ülésen T. A. vádlottat sikkasztás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A Pécsi Járásbíróság kötelezte továbbá a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül fizessen meg M. A. E. magánfél részére 918.932 forint kártérítést és annak 2017. szeptember 29. napjától számított törvényes mértékű késedelmi kamatát.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfihez 2017 augusztusában érkezett „cserediákként” a mexikói állampolgárságú R. C. P., aki az érkezését követően tervezni kezdte a családja Magyarországon történő vendéglátását. A vádlott felajánlotta, hogy mivel szokott magyarországi körutakat szervezni, ő mindent elintéz, lefoglalja a szállást, megszervezi az egész körutat. A sértett az ajánlatot elfogadta, és 2017. szeptember 29. napján a nagymamája – M. A. E. – bankszámlájáról 2985 eurót (918.932 forintot) utalt át a vádlott bankszámlájára.

A sértett 2018. január hónapig tartózkodott a vádlott háztartásában „cserediákként”, ezt követően másik családhoz került, azonban rendszeres kapcsolatban maradt a vádlottal. 2018. április hónap elején – a tervezett körutazás előtt egy hónappal – a vádlott arról tájékoztatta a sértett édesapját e-mailben, hogy az átutalt pénzből semmit sem intézett, szállást sem foglalt le és körutazást sem szervezett.

A sértett 2018. május hónapig többször kereste írásban és telefonon a vádlottat, azonban őt vagy nem lehetett elérni, vagy pedig azt válaszolta, hogy külföldön tartózkodik, 2018. május 17. napját követően a sértett számára elérhetetlenné vált.

A vádlott az átutalt 918.932 összeggel a sajátjaként rendelkezett, azt a saját megélhetésére fordította 2017. október 2. és október 26. napja között.

A cselekménnyel okozott 918.932 forint kár nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

Fotó: www.pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.