A Kispál és a Borz újra aktív, nyáron pedig koncertet ad Orfűn

Helyi hírek Party Zone

Újra aktív a Kispál és a Borz. A kilencvenes-kétezres évek egyik legnépszerűbb magyar zenekara új dalokat készít, nyáron pedig koncertet ad egy minifesztiválon Orfűn.

A csapat, amelynek mostani felállásában Lovasi András (ének, basszusgitár), Kispál András (gitár) és Dióssy D. Ákos (billentyűs hangszerek) mellett Bajkai Ferenc dobol, a visszatérést a Partizán YouTube-csatornán jelentette be, és Rózsaszín című új dalát is előadta. Mint a műsorban elhangzott, három új dalt már rögzítettek és tervezik egy új stúdióalbum megjelentetését.

A Kispál és a Borz a Kispál on Orfű című minifesztiválon tér vissza augusztus 26-27-én. Az esemény első napján akusztikus koncertek lesznek, fellép Kispál és Lovasi duója is, majd másnap lesz a Kispál és a Borz visszatérő koncertje, valamint más előadók (például az Analog Balaton, a Tudósok, A kutya vacsorája, a Kinopuskin és az Üllői Úti Fuck) fellépése.

A Kispál és a Borz, Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara 1987-ben alakult, és a 2010-es Sziget fesztivál mínusz egyedik napján adta búcsúkoncertjét. A pécsi csapatnak tíz stúdiólemeze, két koncertalbuma, egy válogatása, néhány maxija és két DVD-je jelent meg. Első hivatalos lemezük az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, utolsó stúdióalbumuk a 2004-ben megjelent Én, szeretlek, téged.

A Kispál és a Borz 2014 és 2016 között három koncertre visszatért a Fishing on Orfű fesztiválon, amelyeken valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét.

Kispál András egy évvel ezelőtt fellépett Lovasi András online koncertjén a fővárosi Trip hajón. Akkor közösen előadták a Kispál és a Borz Jutka című dalának új változatát, amely Lovasi András tavaly megjelent szólólemezére (Grand Hotel Halmahera) is felkerült. Kispál ezen az albumon több számban gitározott.

Kispál Lovasi 2018-as turnéjának siófoki koncertjén szintén fellépett, és Lovasi 2017-es orfűi 50. születésnapi eseményén, valamint az az évi novemberi Aréna-koncerten is ott volt.

A zenekarban az évek során Kispál és Lovasi mellett megfordult Ózdi Rezső (basszusgitár), Bräutigam Gábor (dob), Dióssy D. Ákos (billentyűs hangszerek), Tóth Zoltán (dob), Vittay Ferenc (gitár), Michael Zwecker (dob), Bóra Áron (dob) és Mihalik Ábel (dob). Az új felállásban doboló Bajkai Ferenc Lovasival együtt játszik a Kiscsillagban.

MTI