Eszenyi Enikő

Neves színművészekkel jön a csengeri CSAK! fesztivál és workshop

Augusztus 1-je és 11-e között rendezik meg a csengeri CSAK! fesztivált és workshopot. Az ingyenesen látogatható programsorozatot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak előadása nyitja meg, majd Molnár Piroskával, Eszenyi Enikővel, Csonka Andrással és Járai Mátéval is találkozhat a közönség.

Rachel Kylian színész-rendező

A színésznő, aki nem fél a haláltól – Exkluzív interjú Rachel Kylian színész-rendezővel

Rachel Kylian rövid idő alatt nagy utat tett meg Hollywoodban. Francia anyanyelvű színésznőként nem voltak egyszerűek az első lépések, de ő mindig hitt a megérzéseiben azóta, hogy zöldkártya lottón amerikai munkavállalói és letelepedési jogot nyert. Jelnek vette a zöld kártya adta lehetőséget és valóban, a sorsának alakulása azt mutatja, hogy érdemes hinni a legbelsőbb hangjainknak. […]

Szeged, BOLDI, szobor, Incze Mózes, festmény, Rezonancia, kiállítás, megnyitó, Reök palota, kultura, művészet

Rezonancia – új kiállítás nyílt a Reök-palotában

BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet július 13-ától tekinthet meg a közönség.

Bruti Vidnyánszky

Vidnyánszky-ügy: Bruti bevitte a kegyelemdöfést a Csokonai Színház egykori igazgatójának

Egyre gyűlnek a viharfelhők Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója feje körül, miután a tavaly főpróbás baleset szenvedett két színésze, Szász Júlis és Horváth Lajos Ottó azt állítják, hogy nem kapták meg a nekik járó kártérítést.

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

Kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak az idén szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) közösen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.