Nyári programnapot szerveznek a MODEM-ben

Kultúra

Mi a művészet ideje? E kérdés köré szerveződik a 2006 óta működő Debreceni Nemzetközi Művésztelep idei programsorozata.

 

A DNM úgy helyezi a hazai és nemzetközi művészek együttműködését és -gondolkodását, a közös(ségi) alkotótevékenységet előtérbe, hogy egyúttal a szélesebb közönség számára is betekintést nyújt a tematikusan szerveződő szakmai munkába. A kéthetes tábor során a felkért alkotók és előadók többek közt olyan kérdésekre keresik a válaszokat, mint hogy mik a művészet lehetséges temporális vonatkozásai, mit jelent a művészet, az alkotófolyamat és a műtárgy időnek való kitettsége, mit tekinthetünk egy-egy artefaktum anyagi értelemben vett élettartamának, vagy hogy az időbeliséggel eleve rendelkező alkotás hogyan képes reflektálni az idő múlására, illetve hogyan az időben is változó befogadói és értelmezői stratégiák a műalkotásokra.

 

A MODEM-ben a 12 napos művésztelep során ingyenes programokkal készülnek az érdeklődőknek, július 30-án 17 órától pedig egész estét betöltő programnapra várnak mindenkit.

 

Kurátori tárlatvezetés, borkóstolás és Fűszer-Csemege

 

Július 30-án szeretettel vár mindenkit a MODEM a nyári programnapjára, ahol Fehér Dávid tart kurátori tárlatvezetést Lakner László neoavantgárd mesterművei között, majd a Gallay Pince mutatja be legfinomabb borait, és végül pedig Kisszántó bulija zárja az estét.

 

 

Sajtóközlemény