Péntek délig lehet jelentkezni a Tesco közösségépítő pályázatára

Ország

November 15-én, pénteken délig lehet még pályázni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató programjára a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon. A programban most először a legkreatívabb, leginnovatívabb kezdeményezés további 400 000 forint különdíjban is részesül.

Az aktuális, hetedik fordulóban a pályázók az eredetihez képest négy nappal későbbi határidőig, november 15-én délig adhatják be jelentkezésüket a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már a Tesco vásárlóinak kezében lesz a döntés. 2020. január 20. és február 16. között szavazataikkal ők határozhatnak arról, hogy az országosan 61 körzetben található pályázatok közül melyik kezdeményezések kapják a 400, a 200, valamint a 100 ezer forintos támogatást. Idén a független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét 2020 januárjában hirdeti ki a Tesco.

A program eddigi hat fordulójában közel 2500 pályázat érkezett. Ezek közül a Tesco vásárlói csaknem 17 millió szavazattal választották ki azt a közel 700 kezdeményezést, amelyek végül az áruházlánc összesen több mint 190 millió forintos támogatásával valóra válhattak.

A szervezetek az eddig fordulókban is változatos és izgalmas programokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható.