A turizmus TOP 50 szakembere

Ország

A kiadványban mindazok szerepelnek, akiknek – vagy cégüknek, szervezetüknek – 2019-ben volt meghatározó szerepük a magyar turizmusban.Ahogyan a korábbi években is – azokat a szakembereket, akik egymástól elválaszthatatlanul képviselnek egy-egy céget, intézményt, együtt szerepeltetjük, így a TOP 50 ezúttal is több mint 50 embert jelent, s ahogy eddig, most is 23 mértékadó turisztikai szakmai szervezet vezetőjét kértük fel zsűrinek.A jelölés és a szavazat számos esetben elsősorban a turizmus területén évek vagy évtizedek óta meghatározó szervezeteknek, szolgáltatóknak szól, és persze emellett a szakembereknek, akik az adott emblematikus szervezetet aktuálisan vezetik. Máskor a jelölés és a szavazat a személyes teljesítmény, a mértékadó szerep elismerése, hiszen vannak, akik a szakmában töltött tevékeny éveik alatt úgymond, intézménnyé váltak személyükben.
A kiadványban először készült interjú Guller Zoltánnal, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával (a korábbi években a TOP 50 kormányzati szereplőkről szóló összeállításában szerepelt).

A következő szakemberek most először kerültek be a TOP 50 közé: Herczeg Tamás (Szegedi Szabadtéri Játékok), Lázár Judit (MABEUSZ), Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán (Eventrend), Peter Knoll (Hilton Budapest, Gundel), Rolf Schnitzler (Budapest Airport), Rókusfalvy Pál (Etyeki Piknik), Semsei Rudolf (Budapest Party Service), Somlyai Zoltán (BDPST Zrt.), Szabó Krisztián (Cityráma), Tassy Márk (Magyar Természetjáró Szövetség), Tatár György (Cegeshelyszinek.hu), Vajda János (Debrecen Airport).

A kiadvány egyik újdonsága, hogy külön fejezetet szentelünk azoknak a vidéki polgármestereknek is, akik évek óta fontos ügyként kezelik városuk turisztikai fejlődését.

S idén második alkalommal adunk lehetőséget az ifjú tehetségek bemutatkozására is: a tíz, legfeljebb 35 éves, ígéretes fiatal kiválasztását viszont nem bízhattuk zsűrire, hiszen őket még nem ismerheti a teljes szakmai közvélemény. A TOP 10 fiatalt a turizmus.com felületén leadott ajánlások száma helyezte a többiek elé.

turizmus.com