Magyar Péter balhé

Tényi István, egykori fideszes képviselő feljelentetést tett Magyar Péter balhéja miatt

Ország

A TISZA Párt alelnöke, Magyar Péter péntek este egy budapesti szórakozóhelyen keveredett balhéba, állítása szerint direkt provokálták őt.

Magyar annyira begurult, hogy az esetből végül dulakodás lett és biztonsági őrök vezették ki őt a szórakozóhelyről. Magyar Péter közösségi oldalán később mindenkitől elnézést kért, akit esetleg megbántott volna a történtekkel. A bocsánatkérése a fideszes Tényi Istvánt nem hatotta meg: rongálás és garázdaság vétség gyanúja miatt feljelentést tett.

Tényi a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte a Fővárosi Nyomozó Főügyészségtől – írja a Blikk. A lap a BRFK-tól az alábbi felvilágosítást kapta:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.

Tényi István a feljelentés indoklásában azt fejtette ki, hogy

a jónéhány italt elfogyasztó és egyre inkább kötekedő Magyar Péter viselkedése, főleg nőkkel kapcsolatos beszólásai és erőszakos felajánlkozása már a saját testőrei számára is kellemetlenné váltak, így megpróbálták a politikust kiterelni a felháborodott emberek közül és felvinni a szórakozóhely biztonságosabbnak vélt VIP páholyába.

A volt képviselő szerint Magyar Péter “még saját embereire sem hallgatott és nem volt hajlandó abbahagyni a kötekedést.” Szerinte Magyar azzal fenyegetőzött, hogy ha valakinek nem tetszik valami, akkor bezáratja a szórakozóhelyet, mert ő azt el tudja intézni. Sört locsolt ki, magát is leöntötte és ezután lépett oda egy, a balhét rögzíteni akaró vendéghez és kicsavarta a kezéből a telefont. Magyar Péternek állítólag több szóváltása is akadt a vendégekkel, az egyik végül tettlegességgel zárult. Tényi István az ügy kivizsgálását kérte a Fővárosi Nyomozó Főügyészségtől.