Jogerősen 90 nap elzárásra és 1.500.000 forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a pécsi testépítőt

A vádlott és védője fellebbezése folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság 2022. október 6-án meghozott ítéletét a 2023. szeptember 14. napján tartott nyilvános fellebbezési tárgyaláson kihirdetett ítéletével megváltoztatta. Így K. T. vádlottat teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette és gyógyszerhamisítás bűntette miatt – halmazati büntetésül – jogerősen kilencven nap elzárásra és 1.500.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozza az ügyészség a pécsi buszbeszerzési perben

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt azon vádlottak büntetőügyében, akik egy pécsi autóbusz-beszerzés kapcsán több, mint 600 millió forint kárt okoztak az önkormányzat cégének.

Bíróság, kalapács

Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság a pécsi társasházban tüzet okozó férfit

A Pécsi Járásbíróság a 2023. szeptember 5-én megtartott nyilvános előkészítő ülésen kihirdetett ítéletével K. Zs. vádlottat gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége miatt nyolc hónap fogházra ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

forgalomirányító rendőr

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést az iskoláknál

A tanév kezdetén rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést reggel és a délutáni órákban az iskolák közelében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője csütörtökön Izsákon, “Az iskola rendőre” program országos tanévnyitóján.