Kifosztásért kell felelniük

Rendőrség

Somogy és Baranya megyében vertek át időseket.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást H. Gyula és H. Ferencné ügyében, akik több sértettől, idős korukat és jóhiszeműségüket kihasználva 2018 őszén különböző összegeket csaltak ki. Az eljárás során a kaposvári rendőrök megállapították, hogy az 55 éves férfi és a 29 éves nő hat embert károsított meg hasonló módszerrel, közel kétmillió forint értékben. A nyomozók mindkettőjüket kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat 2019. november 15-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

 

  • Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, és értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falban rögzített széfbe!
  • Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!
  • Bankkártyáját, pénz- és irattárcáját vásárláskor tartsa biztonságos helyen – táska belsejében, belső zsebekben. A kártya PIN kódját jegyezze meg, soha ne írja fel és ne tárolja a bankkártya mellett! Táskáját ne hagyja nyitott állapotban és ne tegye a bevásárló kocsiba!

Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget!