Parkoló autót törtek fel Budapesten

Rendőrség

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik 2021 márciusában feltörtek egy Ferencvárosban parkoló gépkocsit úgy, hogy betörték az egyik ablakát, majd a jármű csomagteréből több mint 260.000 forint értékben loptak el szerszámgépeket.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 45 és egy 43 éves férfi – 2021. március 14-én hajnalban, a IX. kerületben felfigyeltek egy parkoló autóra azzal a szándékkal, hogy abból értékeket tulajdonítanak el. A vádlottak betörték a bal hátsó szélvédőüveget, majd az autó csomagteréből több mint 260.000 forint értékben loptak el szerszámgépeket, köztük sarokcsiszolót akkumulátoros fúró-, illetve csavarozó gépet.

A két férfi elfogásakor a rendőrök az elvett tárgyak közül többet megtaláltak és a sértett részére kiadtak, így a lopással okozott kár egy része megtérült.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az elkövetőket lopás bűntettével vádolja. A 45 éves – többszörösen büntetett előéletű – férfival szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, míg büntetlen előéletű társával szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.