Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

Április 15-én rajtol a Széchenyi Egyetemi Napok

Két hét múlva rajtol a Széchenyi István Egyetemen a tavasz legnagyobb szabású hallgatói rendezvénye, a Széchenyi Egyetemi Napok. Az eseményen sportprogramok, játékok és előadások várják a hallgatókat, de a főszerep természetesen a szórakozásé: többek között Valmar, a WellHello, a Follow The Flow és az AWS is fellép a fesztiválon.

Gamerfesztivál a Széchenyi Egyetemen

Közel háromezren vettek részt a Széchenyi Egyetemen megrendezett gamerfesztiválon

A PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem március 23-án és az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

A Neumann-könyv szerzője beszélt a tudósról a Széchenyi Egyetemen

A Neumann-könyv szerzője beszélt a tudósról a Széchenyi Egyetemen

A Financial Times 2022-ben az Év könyvének választotta Ananyo Bhattacharya „Neumann János – Az ember a jövőből” című életrajzi kötetét. A sikerszerzővel dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese beszélgetett az intézmény Győri Innovációs Parkjában február 27-én. A rendezvényen az író kifejtette: a magyar tudós volt minden idők legintelligensebb […]

Emlékversenyen szerzett első helyezést a Széchenyi Egyetem a SZEppelin mérőhajóval

Emlékversenyen szerzett első helyezést a Széchenyi Egyetem a SZEppelin mérőhajóval

Első helyezést ért el a Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplináris Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

Kiterjeszti együttműködését a Széchenyi Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

A kutatás-fejlesztés, képzés és a katonai pálya népszerűsítése terén is megerősítette, bővítette együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium. Az erről szóló megállapodást a felek február 15-én írták alá Budapesten.

mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, a Széchenyi István Egyetemen

A Széchenyi Egyetemen fejlesztett mezőgazdasági robotban mesterséges intelligenciát alkalmaznak

Mintaoltalom minősítésben részesült nemrégiben az a mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, amelyet a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának kutatócsoportja fejlesztett. Az autonóm irányítású eszköz képes környezetének különböző paramétereit felismerni, és az összegyűjtött adatokkal felhőalapú tárolást végez. Az egyedülálló készülék piaci igényt szolgál ki, és célja többek között a precíziós növénytermesztés fejlesztése.

Szeptembertől egészségügyi menedzser mesterképzés indul a Széchenyi Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem új mesterszakán szeptembertől olyan szakembereket képeznek, akik az egészségügyi rendszer különböző szintjein láthatnak el vezetési, szervezési feladatokat, és képesek az egészségügyi szervezetek hatékony működtetésére. A képzésre február 15-ig lehet jelentkezni.