Színházi kiválóságok emlékeznek Cseh Tamásra a Szegedi Szabadtérin

Színészlegendákkal érkezik Szegedre Hrutka Róbert Cseh Tamás-emlékestje, a „Csönded vagyok”. Az ikonikus zenész Bereményi Gézával közös dalait Udvaros Dorottya, Nagy-Kálózy Eszter, Für Anikó, Cserhalmi György, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Gubik Petra kelti életre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Szeged, Szerelmi bájital, opera, próba, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Szegedi Szabadtéri Játékok, kultura

Saját produkcióként mutatja be Donizetti Szerelmi bájitalát a Szegedi Szabadtéri Játékok

Saját produkcióként mutatja be Donizetti Szerelmi bájitalát a Szegedi Szabadtéri Játékok, a vígopera augusztus 10-én látható a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – közölte Barnák László főigazgató kedden.

Megnyílt Borko Močević kiállítása a szegedi REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.

Lezárult a zsűrizés – hamarosan nyit a XX. Táblaképfestészeti Biennálé

Csaknem 650 nevezésből választották ki a XX. Táblaképfestészeti Biennálé alkotásait. A szakmai zsűri: Dr. Nátyi Róbert, Henn László András és Fürjesi Csaba döntése alapján végül több, mint 120 művet láthatnak az érdeklődők a május 25-én nyitó seregszemlén a REÖK-ben. Április 10-ig pályázhattak a festők, képzőművészek, akik szerették volna megmérettetni legújabb műveiket a magyar alkotóművészeti szcéna […]

Budapest, 2024. április 15. Bán Kiss Edit Deportáció - sorozat című alkotása az Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás sajtóbemutatóján a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) 2024. április 15-én. A tárlat, amely harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét, április 17-én nyílik meg a látogatók előtt. MTI/Szigetváry Zsolt

A holokauszt emlékezetét bemutató kiállítás látható szerdától a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt – A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).