Megnyílt a Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás Tiszafüreden

Magyarország az európai káosz és forgószél közepette a béke szigetének tűnik, és a polgári kormány célkitűzése, hogy ez így is maradjon – mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Tiszafüreden, a Kiss Pál Múzeum felújított épületében megnyílt Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás megnyitóján.

Komplex vállalkozásfejlesztés a LEDFAK Kft. mezőtúri telephelyén

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán – közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.

Véső úti Sportközpont Szolnok

Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés – mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpontot ünnepélyes átadásán pénteken Szolnokon.

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között, illetve a székesfehérvári Új Csóri út egy szakaszán

A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain, április 2-től pedig 7,5 tonnás súlykorlátozást lép életbe a székesfehérvári Új Csóri út egy szakaszán – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya szerdán.

Műtét, kórház

Különleges tüdőműtétet végeztek el a szolnoki kórházban

Különleges tüdőműtéten esett át egy hagyományos technikával nem operálható idős beteg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben. Magyarországon jelenleg két sebészeti klinika mellett csak a szolnoki kórházban végeznek ilyen beavatkozásokat – közölte a Tisza-parti intézet az MTI-vel.