Debreceni VSC-Young Boys

Európa Liga: gólt sem lőtt a Loki, továbbment a Young Boys

Sport

A taktikus svájci csapat ellen a játékvezető és a kapufa sem a debrecenieket segítette.

A Debreceni VSC csütörtökön gól nélküli döntetlent ért el a svájci Young Boys ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának hazai visszavágóján, így az idegenben elszenvedett 3-1-es vereség miatt kiesett.

A hajdúságiak hiába támadták végig az egész meccset, nem tudták bevenni rivális kapuját, így nem sikerült 2010 után ismét csoportkörbe jutniuk a második számú európai kupasorozatban, amelyben legutóbb 2012-ben a Videoton szerepelt magyar csapatként.

A EL főtáblájának 12 négycsapatos csoportját pénteken sorsolják ki.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Debreceni VSC-Young Boys (svájci) 0-0
Debrecen, 7000 néző, v.: Fernández Borbalán (spanyol)
piros lap: Seydi (90.)
sárga lap: Zsidai (31.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (83.), Ferenczi (85.), illetve Lecjaks (29.), Rochat (32.)
Továbbjutott: a Young Boys 3-1-es összesítéssel.

Debreceni VSC:
Novakovic – Jovanovic, Máté, Mészáros N. (Morozov, a szünetben), Korhut – Bódi, Varga J., Zsidai, Vadnai (Ferenczi, 79.) – Kulcsár T. (Seydi, 65.), Sidibe

Young Boys:
Mvogo – Hadergjonaj, Rochat, von Bergen, Lecjaks – Steffen, Bertone, Costanzo (Wüthrich, 67.), Sanogo, Nuzzolo (Sutter, 92.) – Frey (Kubo, 81.)

A Debrecen annak megfelelően nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, hogy legalább két gólt kellett szereznie a továbbjutáshoz. A magyar bajnoknak sikerült teljesen ráerőltetnie az akaratát a svájci riválisra, amely tulajdonképpen kizárólag a védekezéssel volt elfoglalva. Azonban hiába jöttek sorjában a helyzetek, azok mind kimaradtak, így bár már a szünetre ledolgozhatta volna hátrányát a hajdúsági csapat, mégsem sikerült közelebb kerülnie ellenfeléhez.

A folytatásban sem változott a játék képe. Továbbra is rohamozott a Debrecen, de nem akart megszületni a magyar gól. Ahogy telt az idő, úgy lettek egyre idegesebbek a hazai játékosok. A svájci kapura ennek ellenére nagy nyomás nehezedett, de gólt nem szerzett a Loki, amely csak kapufáig jutott, így utolsó magyar csapatként számára is befejeződött a nemzetközi kupaszezon a 2014/15-ös idényben.