Multisport Eb : Szűcs továbbjutott, Eszes és Szeles kiesett 110 m gáton

Sport

Szűcs Valdó bejutott az elődöntőbe 110 méteres gátfutásban a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n, Eszes Dániel és Szeles Bálint viszont kiesett.

A szám három magyar indulója közül elsőként Eszes mutatkozott be. A 2016-ban ifjúsági Eb-aranyérmes sprinter idén 13.56 mp-re javította egyéni csúcsát, ezúttal azonban jócskán elmaradt tőle, rossz rajt után futamában utolsó, nyolcadik lett 14.25 mp-cel.

“Nem emlékszem pontosan, mi történt, de az biztos, hogy rúgtam több gátat is. Ezzel együtt örülök, hogy végig tudtam futni a versenyt egy felnőtt Eb-n. Nagyon vártam ezt a versenyt, sajnos most csak ennyit tudtam teljesíteni, de nem vagyok elégedetlen, mert sok tapasztalatot gyűjtöttem.” – mondta az MTI-nek a VS Dunakeszi gátasa.

Szeles Bálint viszont remekül rajtolt és az utolsó méterekig jól tartotta magát, volt esélye, hogy az első négy között végezzen, ami továbbjutást jelentett volna. Végül szoros befutóban 13.97-tel hetedik lett, 13.63-es ezévi legjobbja a második helyet érte volna a futamban.

“Ennek a futásnak egy egyszerű továbbjutásnak kellett volna lennie, de nagyon akartam, kicsit görcsösen futottam. Szétrúgtam két gátat is, ha az utolsót nem rúgom meg, akkor jó lettem volna. Eléggé csalódott vagyok, de ilyen a sport.” – értékelt az Egri Városi Sportiskola országos bajnoka.

Az Eb előtt sérüléssel bajlódó Szűcs Valdó viszont kiegyensúlyozott futást mutatott be, a futamgyőzelemért is versenyben volt, 13.73 másodperccel szerezte meg a negyedik helyet és így a továbbjutást. A tokiói olimpián elődöntős sprinter így a szerda esti programban folytathatja.

“Úgy éreztem, hogy vezetek, de az utolsó gát nagyon kibabrált velem, de szerencsére kitartott az előnyöm. Úgy jöttem ki, hogy szeretném megnyerni a futamot, ez a kilenc és feledik gátig sikerült is. Tíz gát van, úgyhogy erre majd figyelek az elődöntőben.” – nyilatkozott az elmúlt évben többször sérüléssel is bajlódó atléta, aki hozzátette: az elődöntőben szeretné, ha összeszedettebb lenne a mozgása és jobb időeredményre is tör.

A kedd délelőtti programban még hat magyar atléta érdekelt az Eb-n, Helebrandt Máté és Venyercsán Bence, valamint Madarász Viktória a 35 kilométeres gyaloglásban, Lesti Diana női távolban, Palkovits István 3000 méter akadályon és Gyurátz Réka kalapácsvetésben.