Veresége ellenére egyelőre nem esett ki az NB2-ből a Szpari

Sport

Sorsdöntő mérkőzés  várt a Nyíregyházára a Szeged ellen az utolsó fordulóban. A szezon elején a terv az volt, hogy az élmezőnyben végezzen a Nyíregyháza, de azt senki s em gondolta volna, hogy a kiesés ellen fog küzdeni a Szpari.

Az utolsó forduló előtt már biztos volt, hogy a legjobb esetben is osztályozót fog játszani a csapat, még ha megnyeri a Szeged elleni mérkőzést is. Ahhoz, hogy ne essen ki a csapat egyenes ágon ugyanannyi pontot kellett szerezni a csapatnak, mint a Békéscsabának. Errea legbiztosabb mód a Szeged elleni győzelem lett volna az 1000 főnyi szurkolótábor előtt. A Szeged a meccs eredménytől függetlenül a negyedik helyen végzett, de a fair play szellemében mégis küzdött, annak ellenére, hogy nekik már nem volt tétje a mérkőzésnek.

A szegediek a 20. percben megszerezték a vezetést, miután Rácz Balázs kiugratása után Géres Krisztián lépett ki a baloldalon, majd centerezett Kundrák Norbertnek, aki közelről a kapuba juttatta a labdát. A vezetés megszerzését követően sem hagytak alább a nyomásból: Kővári Róbert átlövése csupán centikkel ment a kapu mellé. A 36. percben a semmiből kiegyenlített a Nyíregyháza, miután egy kezezés miatt megítélt büntetőt Novák Csanád értékesített, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok. A fordulást követően újból megszerezte a Szeged a vezetést: Szakály Dénes szöglete után Kundrák Norbert csúsztatta meg a labdát, ami egy kavarodás végén Rácz Balázs elé került, aki élt a kínálkozó lehetőséggel. A 82. percben  Géresi Krisztián bokapasszát követően Rácz Balázs indult kapura, majd tálalt Bíró Bence elé, aki elegáns mozdulattal becsavarta a labdát. 3:1 kikapott  a Szpari, de veresége ellenére nem eett ki az NB2-ből egyelőre, köszönhetően annak, hogy a Békéscsaba is vereséget szenvedett az Ajkától. A 20 csapatos NB2-ben a 18-ik helyen végzett Szparira osztályozó vár az NB III három csoportgyőztese közül vagy  a BVSC-Zuglóval, vagy  az Iváncsa KSE-vel, vagy  a Practical VLS Veszprémmel fog oda-visszavágós mérközést játszani.  A párosításokat kedden 11 órától sorsolják ki, az első meccseket május 28-án 17:30-tól, a visszavágókat június 4-én 17 órától játsszák. A Szpari, ha elbukja az osztályozót az NB3-ba kerül, ahonnan nem lenne könnyű visszatérni, hiszen a Keleti csoportba kerülne a Békéscsabával együtt, és minden évben csak egy csapat juthat fel  az NB2-be. Ráadásul olyan NB1-es csapatok mint a Debrecen, a Diósgyőr és a Kisvárda második számú csapatai is itt szerepelnek. A meccs után így értékelték az edzők a mérkőzést.

Fekete Tivadar: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, olyan szituációból kaptuk a gólt, amire felkészültünk. A jókor jött egyenlítés viszont felhozott bennünket, akár még a szünet előtt megszerezhettük volna a vezetést. A második félidő is ugyanilyen hullámzó volt, az döntött, hogy a Szeged egyéni hibánk után újból vezetéshez jutott, és a végén kontrajátékra berendezkedve eldöntötte a három pont sorsát.

Alekszandar Stevanovic: – A célunk a negyedik hely megszerzése volt, ami már a kezdés előtt megvalósult, de komolyan vettük a mérkőzést, nyerni szerettünk volna, kapufát is lőttünk. Sikerült győzelemmel zárni a bajnokságot, mert végig kézben tartottuk az irányítást. A Nyíregyházáról csak a legnagyobb tisztelettel tudok beszélni, kívánom, hogy maradjanak benn a másodosztályban, mert nagy szükség van itt rájuk.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED-CSANÁD GA 1–3 (1–1)
Kisvárda, 1000 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)

NYÍREGYHÁZA: Hegedüs L. – Nagy B. (Csősz R., 17.), Baki, Gengeliczki (Gresó, a szünetben), Gál Sz. – Sigér Á. (KIss Á., 70.), Farkas B. – Pekár, Kovácsréti (Szerető, 79.), Pataki B. – Novák Cs. (Adamcsek, 79.) Sportigazgató: Fekete Tivadar

SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Kővári R., Könczey, Szilágyi Z., Tóth B. – Rácz B. (Rédling, 86.), Szakály D. (Simon Á., 90.) – Kundrák (Prosser, 90.), Gajdos (Lestyán, 90.), Géresi (Szatmári L., 86.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszander Sztevanovics

Gólszerző: Novák Cs. (36. – 11-esből), ill. Kundrák (20.), Rácz B. (58.), Bíró B. (83.)