Varga Judit szavaz a 2022-es választásokon a családjával

Fordulópont

Vélemény

“Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.”

Ez az idézet, Magyar Péter, Varga Judit exférjének lemondásában olvasható. Nyugodtan maradhatott volna továbbra is a Volánbusz és a Magyar Közút igazgatóságában és az MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságában, de nála is betelt a pohár, mint ahogy sokaknál. A tegnapi napon láthattuk, hogy megroppan az Orbán rendszer és egy olyan ügyön csúsznak el, amit senki álmában sem gondolt volna, hogy előkerül.

Van egy szint, aminél emberek tömegei már nem tudnak félrenézni. Vannak ügyek, amit minden választó ért. Az elmúlt 15 évben elsíbolt forint milliárdok, legyen szó akár stadionokról, akár Mátrai erőműről, akár lombkorona sétányokról nem haladták meg a legtöbb választó ingerküszöbét. Kiskorúak molesztálását viszont mindenki érti. Mindenki ismer valakit, aki ennek áldozata volt és együtt érez vele.

Tömegekkel lehetett eddig elhitetni, hogy Soros, Brüsszel és a migránsok a hibások. Mindig volt kire mutogatni. Most viszont már nem volt kibúvó. Egy igazi demokráciában ilyenkor a kormányfő is lemondana. Itt persze ezt hiába reméljük. A Főnök azt gondolja, hogy Varga és Novák lemondásával a tiltakozó tömegek száját sikerült befogni. Nem így van. Láthatóan nagyon sokan rosszabbul élnek, mint 1 vagy 4 vagy 15 éve. A kormány által gerjesztett infláció sokak megtakarítását elapasztotta. Béremelést követelnek szinte mind ágazatban az állam emberei.

Ez az ügy egy szikra volt egy robbanásra kész közegben, amit most villámgyorsan eloltottak, de innen már nincs megállás. A Fidesz saját választói körében is világossá vált, hogy ez nem az a párt, ami további bizalmat érdemel. Novák és Varga nem a gyors gazdagodásáról volt ismert. Róluk inkább magánéletükre vonatkozó pletykákat lehetett hallani. Varga Juditnak a csok ügye kibukásakor kellett volna lemondani, de ami késett, nem múlt. Férje lemondása viszont bizonyítja azt is, hogy még válás után is van a másik félben szolidaritás-szeretet. Bödőcs szokta mondani, hogy úgy kell elválni, hogy az asszony veled maradjon. Itt lélekben még láthatóan együtt vannak.

Nem lesz könnyű dolga az új köztársasági elnöknek, ahogy nem lesz könnyű dolguk ezután a Tóniknak, Ádámoknak és Barbaráknak sem. Eljutottunk ahhoz a ponthoz, amikor teljesen megrendült az Orbán rendszerbe vetett bizalom. Amit innentől látni fogunk az nem lesz más, csak kármentés.

N.Nagy Sándor